Presenteras av:
Bananpannkakor är en klockren resträtt! Allt du behöver för att laga det här goda receptet är övermogna bananer, ägg, havregryn och lite smör till stekning.
Frukt är en stor bov när det gäller matsvinn. Dels beror det på att vi ratar övermogen frukt, dels på att vi inte tar vara på hela frukten. Och visst – när klasen börjar skifta i brunt är det lätt att avstå en banan till mellanmål. Men hur låter det med bananpannkakor och glass?
INGREDIENSER
Bananpannkakor
(2 portioner)
4 st ägg
2 st bananer
1,5 dl havregryn
Smör
Salt (valfritt)
Gör så här
Mosa bananerna i en bunke. Tillsätt ägg, havregryn och en nypa salt. Vispa till en jämn smet.
Grädda pannkakorna i en liten belagd stekpanna, ca 2 minuter på varje sida. Smörj pannan inför varje gräddning.
Servera pannkakorna med valfritt tillbehör, förslagsvis glass eller färska bär.
Återvunnen matlagningsglädje
Ta hållbarhetstänket hela vägen och laga pannkakorna med Scanpan Pro IQ! Stekpannan har en grund som består av 100 procent aluminium, som bland annat återvunnits av pantburkar och gamla fälgar.
LÄS MER