Hamnar överbliven pasta och ostskalkar lätt i komposten? Dags att tänka om. När Thomas Sjögren står vid spisen blir resterna till en mumsig middagsgratäng!
Släng inte mat i onödan. Kalla pastarester kanske inte känns så lockande, men om du blandar pastan med en god sås och gratinerar den med ost i ugnen lovar vi att du kommer att tänka annorlunda. Här delar proffskocken Thomas Sjögren med sig av ett klockrent restrecept! Givetvis kan du variera smaksättningen efter vad du själv har hemma i kylen.
INGREDIENSER
(4 portioner)
Pastagratäng
ca 1 l kokt pasta
0,5 st grillad kyckling
0,5 burk pesto
5 dl grädde
2 dl mjölk
1 dl kycklingfond
3 st vitlöksklyftor
2 st gula lökar
0,5 burk soltorkade tomater
Riven ost
Citronjuice
Olja
Salt och peppar
Gör så här
Sätt ugnen på 180 grader. Hacka lök och vitlök fint. Rensa och dela kycklingen i mindre bitar. Hacka de soltorkade tomaterna.
Hetta upp olja i en stekpanna på medelvärme (använd gärna oljan från tomatburken). Svetta löken i några minuter. Tillsätt kycklingfond, grädde, mjölk och pesto. Låt koka ihop. Smaka av med citronjuice, salt och peppar.
Lägg den kokta pastan i en ugnsform. Fyll på med kyckling och soltorkade tomater. Häll över vätskan från stekpannan och blanda runt. Toppa med riven ost.
Ställ in formen i ugnen och låt gratinera, ca 20–25 minuter.
Återvunnen matlagningsglädje
Ta hållbarhetstänket hela vägen och laga middagen med Scanpan Pro IQ! Stekpannan har en grund som består av 100 procent aluminium, som bland återvunnits av pantburkar och gamla fälgar.
Det verkar som du använder en gammal webbläsare, vänligen uppdatera till en nyare version för att få optimal upplevelse av vår webbsajt. Vi rekommenderar webbläsaren Google Chrome.
Ladda ner Google Chrome
Cookies på sidan
Denna webbplats använder cookies (kakor) för statistik, anpassat innehåll och annonser.
Du kan alltid ta bort sparade kakor genom de avancerade inställningarna i din webbläsare.