Eko-logiskt val för kocksystrarna
För systrarna Brydling finns inga andra val, de värnar om ekologisk mat och hållbara måltider. Kockarna Carina och Ulrika Brydling föddes in i en matglad familj och lärde sig snabbt uppskatta god, vällagad mat. De har bland annat drivit restaurangerna på Åhléns City i Stockholm och Marmite i Åre, en restaurang som utsetts till en av Sveriges bästa i White guide. Signifikant för Ulrika och Carina är att de värnar extra mycket om ekologiska råvaror och begreppet” hållbar måltid” är deras signum.
När Ulrika och Carina drev restaurangen på Åhléns serverade de enbart ekologisk mat vilket gett ringar på vattnet. Idag vill många kockar, restauranger och kommuner anlita systrarna för att föreläsa och inspirera dem att införa hållbara måltider på sina restauranger.
- Självklart stötte vi på problem när vi ville använda enbart ekologiska råvaror men genom ett nära samarbete med Martin & Servera och Sorunda grönsakshandel lyckades vi nå hela vägen fram, säger Ulrika.
Ulrika menar att man måste våga fråga efter ekologiskt hos sina leverantörer och stå på sig om de inte har vad man söker. Om Ulrika och Carina t.ex. fick nys om att det fanns ekologisk ost i Danmark bad de Martin & Servera att ta in den. Genom att de förbeställde var det en självklarhet för grossisten att ta hem råvaran.
Båda systrarna har stor erfarenhet av att tävla i matlagning och var med i Team Milko (ett kocklag som bestod av enbart kvinnliga kockar) där Ulrika var lagledare. Ulrika har även varit coach och lagledare för Svenska Juniorkocklandslaget och leder juryn i Unga ekokockars tävling. På Carinas meritlista finns bland annat en andraplats i Global Chef och hon var med i Svenska Kocklandslaget och tog silver 2006. I dag arbetar de som frilansande eko-kockar inom för företaget Brydlings och håller föredrag, utbildar, receptutvecklar, hjälper till som kreativa ledare vid nystart eller vid redan etablerade verksamheter där man vill tänka hållbart och där eko är logiskt!
Liknande läsning
- Senaste inläggen
- Produkttips
- Recept
- Matprofiler
- Inspiration
- Nyheter
- Knivskola
- Stekskola
- Såsskola
- Vinglasskola
- Sushiskola
- Kocktävlingar
- Mässor och event
- Skötselråd
- Knivguide
- Drinktips