Mars är här – och snart även påsken. Ladda inför årets firande med våra pryl- och recepttips!
Påsken knackar på och det är dags att göra plats för fler kring matbordet. Gör det enkelt för dig i år och skippa den traditionella påsklunchen med sill, snittar och ägg i överflöd. En påskinspirerad omelett med smakfulla tillbehör kan vara nog så trevligt att bjuda på. Mindre svinn, mindre stök – och kanske även en slant över till något nytt till köket?
Bra redskap gör matlagningen roligare!
PRYLTIPS
Belagd stekpanna
Varför inte testa en testvinnare? Scanpans CS+ är en stekpanna som hjälper dig till stordåd vid spisen. I den här steker du omelett lätt som en plätt.
Se RECEPTTIPS
SE PRODUKTTIPS
Kopparkastrull
Välj en obelagd kastrull till potatisen och äggen. Scanpan Maitre D’ har detaljer i koppar, vilket gör den till ett riktigt snyggt serveringskärl.
Se produkttips
Minihacka
Matlagning kräver sina knivar. En liten, men naggande god modell är Globals minihacka. Den passar utmärkt till att hacka örter och annat smått.
SE PRODUKTTIPS
Skalkniv
Skalkniven från Tamahagane San Tsubame är annan favorit i knivblocket. En perfekt hjälpreda när du ska preppa grönsaker för pickling.
SE RECEPTTIPS
SE PRODUKTTIPS
Akvavitglas
Önskas snaps? Servera den i så fall i Riedels akvavitglas. De förhöjer smaken på spriten och uppmuntrar till ett mer måttligt drickande.
Se produkttips
Vattenglas
Att ta in dekorationer från naturen är ett annat sätt att höja stämningen runt bordet. Vad passar bättre på påskbordet än ett glas med videung?
Se produkttips