14 februari är här och så även Alla hjärtans dag. Vill du uppvakta din kärlek med löjromspizza och champagne? Vi ger dig några av våra bästa mat- och drinkrecept!
I helgen har du chansen att våga utmana dig själv och bjuda på något nytt. Vi har satt samman en lyxig trerättersmeny som består av frisk pilgrimsmussla, to-die-for-pizza med löjrom och en efterrätt med flamberade äpplen. Utöver vår champagneskola tipsar vi även om tre av våra favoritdrinkar som garanterat sätter pricken över i:et på din middagsbjudning.
Negroni
Populär italiensk cocktail som passar perfekt som fördrink
Espresso Martini
Espresso Martini piggar upp efter maten med så få som tre ingredienser
skåla i champagne
Den allra festligaste drycken, oavsett högtid, är givetvis champagne. De flesta dricker champagne i långsmala flöjtglas, men enligt vinexperten Jens Dolk är ett champagneglas med brett mittparti och liten öppning ett bättre val till bubblet. I Druvspecifikt med Riedel förklarar han varför.
pryltips
Skär upp kvällens huvudrätt med en stekkniv från Global och servera på en vacker skärbräda från omtyckta Zassenhaus. Löjrom och välkyld champagne är en himmelsk smakkombination och champagnen avnjuts i druvspecifika glas från Riedel Sommeliers. En drink både före och efter maten hör festmiddagar till. Därför inleds kvällen med en klassisk italiensk cocktail och rundas av med en Espresso Martini. Drinken serveras med fördel i glaset Nick & Nora från Riedel Drink Specific och i serien finner du även det omåttligt populära sourglaset som kvällens höjdpunkt bjuds i, drinken "The Red Wedding".
Det verkar som du använder en gammal webbläsare, vänligen uppdatera till en nyare version för att få optimal upplevelse av vår webbsajt. Vi rekommenderar webbläsaren Google Chrome.
Ladda ner Google Chrome
Cookies på sidan
Denna webbplats använder cookies (kakor) för statistik, anpassat innehåll och annonser.
Du kan alltid ta bort sparade kakor genom de avancerade inställningarna i din webbläsare.