Gör så här
Knäck äggen och separera gulor från vitor. Vispa vitorna till ett fast skum.
Värm mjölken tills den är fingervarm (37 grader). Smula ner jäst i en bunke och häll över den ljumma mjölken. Rör om tills jästen har löst sig. Tillsätt båda mjölsorterna och vispa ordentligt. Häll i äggulor och salt. Fortsätt vispa till smeten blir jämn.
Låt smeten jäsa under bakduk i ca en timme.
Smält smör och låt det svalna. Rör ner smöret i den jästa smeten. Vänd försiktigt ner äggviteskummet, lite i taget.
Grädda blinierna på medelvärme antingen i en blinipanna, ett plättjärn, eller som små pannkakor i en vanlig stekpanna. Låt svalna.
Garnera med valfria tillbehör, t ex crème fraiche, finhackad rödlök, löjrom, citron och en dillkvist. Avnjut gärna med ett glas kall roséchampagne.