Gör så här
Sätt ugnen på 250 grader, baka spetskålen tills den är helt svart.
Ta ut köttet och låt ligga ute några timmar, så det blir rumstempererat.
Skölj svampen, koka upp ättikslagen och häll över den sköljda svampen. Spara hundra gram svamp till buljong.
Lägg den brända kålen tillsammans med resterande svamp i en gryta för att göra buljongen. Täck med en liter vatten, låt sedan reducera till hälften, sila och smaka av med salt och vinäger.
Skär ner och rosta rotsellerin i smör tills den är gyllenbrun, häll på grädden och låt koka in, mixa sedan till en slät puré, passera och smaka av med salt och lite vinäger.
Krydda köttet och stek i en varm stekpanna, börja med olja och avsluta med smör, låt sedan köttet vila tills det har en innertemperatur på 54 grader.
Häll av svampen och stek hårt i smör, salta och peppra.
Vid servering lägg purén i botten, fortsätt med det nytrancherade köttet, toppa med svampen och avsluta med lite buljong.