Bartendern Johannes Sæterbø ger oss sin variant av whiskydrinken Blinker. En nordisk twist som kombinerar härliga smaker av akvavit, hallon och citrus.
Ingredienser
(2 drinkar)
4 cl Meir Classic Akvavit
3 cl grapefruktjuice
1,5 cl sockerlag (1,5 del socker + 1 del vatten)
1 cl limejuice
3 st färska hallon
Apelsinskal, till garnering
Gör så här
Börja med att göra sockerlagen genom att värma upp socker och vatten under omrörning. När sockret har lösts upp, ta av från värmen och låt svalna.
Häll alla ingredienser i en shaker tillsammans med is. Skaka hårt, så att hallonen blandas ordentligt. Ta fram ett Nick & Nora-glas. Dubbelsila drinken (både genom silen i shakern och en finmaskig sil), för att få bort alla isbitar och hallonrester. Dekorera med ett apelsinskal. Färdig att servera!
Nordens trendigaste sprit? Akvavit! Vi träffar de norska akvavitexperterna Atle Minothi, Lars Ole Ørjasæter och Ivan Abrahamsen på cocktailbaren Svanen i centrala Oslo.
Det verkar som du använder en gammal webbläsare, vänligen uppdatera till en nyare version för att få optimal upplevelse av vår webbsajt. Vi rekommenderar webbläsaren Google Chrome.
Ladda ner Google Chrome
Cookies på sidan
Denna webbplats använder cookies (kakor) för statistik, anpassat innehåll och annonser.
Du kan alltid ta bort sparade kakor genom de avancerade inställningarna i din webbläsare.