Många förknippar nog akvavit med högtider – då vi gärna tar en snaps till sillen. Men visste du att det även går att göra fantastiska drinkar på denna traditionella och numera trendiga dryck? Här har du en variant att njuta av framåt kvällen – signerad norska bartendern Johannes Sæterbø.
Ingredienser
(2 glas)
8 cl Meir Snavvel Akvavit
3 cl Demerarasirap
Ett helt ägg
Demerarasirap:
1,5 del demerarasocker (det fungerar även med muscovadosocker eller brunt socker)
1,0 del vatten
Gör så här
Börja med att göra demerarasirapen. Värm upp socker och vatten under omrörning. Ta bort från värmen när sockret har lösts upp och låt svalna.
Häll i alla ingredienser i en shaker. Gör därefter en så kallad long dry-shake då du skakar alla ingredienser länge i en shaker utan is. Skaka tills du fått till ett härligt skum. Därefter tillsätter du is och skakar lite till. Dubbelsila (med både drinksilen och en tesil) för att få ett snyggare skum och för att få bort alla små isbitar. Häll upp i ett akvavitglas och toppa med lite riven muskotnöt.
Nordens trendigaste sprit? Akvavit! Vi träffar de norska akvavitexperterna Atle Minothi, Lars Ole Ørjasæter och Ivan Abrahamsen på cocktailbaren Svanen i centrala Oslo.
Bjud på en dessert i flytande form! Ingredienser som Baileys, Kahlúa, hasselnötslikör och vispgrädde gör denna drink till ett perfekt avslut på middagen.
Det verkar som du använder en gammal webbläsare, vänligen uppdatera till en nyare version för att få optimal upplevelse av vår webbsajt. Vi rekommenderar webbläsaren Google Chrome.
Ladda ner Google Chrome
Cookies på sidan
Denna webbplats använder cookies (kakor) för statistik, anpassat innehåll och annonser.
Du kan alltid ta bort sparade kakor genom de avancerade inställningarna i din webbläsare.