Hur vill du ha dina ägg? Ibland kan det vara trevligt att variera sig från kokt ägg och äggröra. Testa att pochera ägg på japanskt vis!
"Onsen tamago" betyder ”ägg i varm källa” och är ett sätt att pochera ägg inuti äggskalet. Tekniken kommer från Japan och ursprungligen tillagades rätten i landets varma källor, men med rätt teknik och lite tålamod kan du förvandla dina ägg till denna silkeslena delikatess hemma i köket. De pocherade äggen passar lika bra på asiatiska risrätter, till exempel donburi, som i pasta carbonara.
Ingredienser
4 st kylskåpskalla ägg
1 l + 2 dl vatten
Gör så här
Koka upp en liter vatten i en kastrull. När vattnet kokar, stäng av värmen och häll i två deciliter kallt vatten. Ställ kastrullen åt sidan.
Lägg i de kylskåpskalla äggen och låt stå under lock. Sätt en timer på 17 minuter. När klockan ringer är äggen klara för servering!