Påsken närmar sig med stormsteg! Har du bestämt vad du ska bjuda på? Skapa variation på buffébordet genom att laga varianter på klassiska påskrätter.
Ibland är det enkla det goda. Matglädje handlar om att samla nära och kära runt middagsbordet – och kanske testa att laga en ny rätt! Här har vi satt ihop en påskmeny med recept och dryckestips från våra ambassadörer, några av Sveriges främsta kockar och vinexperter. Njut av påskklassiker i ny tappning och glöm inte att servera rätterna med matchande vin i glaset.
En matglad påsk önskar vi på Sundqvist!
SMÖRSTEKT SPETSKÅL
Det är alltid trevligt med gröna inslag på buffébordet. Kål är en härlig grönsak som finns i många olika färger och skepnader. Vanligtvis serveras kålen strimlad eller hackad i sallader, men faktum är att det även är otroligt gott att smörsteka kål. Gör som Thomas Sjögren och prova med spetskål. Det är en mild variant av vitkål som, med rätt tillagning, blir ett utsökt tillbehör till middagen.
Testa en ny smaksättning på laxen! Louise Johansson kryddar sin laxcarpaccio med sichuanpeppar och granatäpple, vilket gör att rätten får både vackra färger och en fräsch syra.
Om du vill imponera på gästerna ska du laga Thomas Sjögrens lammstek från Årets Kock-finalen 2015. Den här rätten har traditionella smaker, men en finess som heter duga!
När du bunkrar upp kylen och skafferiet med råvaror, tänk på att samtidigt se över köksredskapen. Det blir extra roligt att laga god mat om du har bra redskap till hands. Med en rejäl kockkniv och en flexibel filékniv kommer du långt. Då kan du hacka alla grönsaker och rotfrukter till buffén, såväl som filéa fisk och putsa lammstek. Till spetskålen behöver du också en rostfri stekpanna, så att du kan steka på hög värme och få till en krispig stekyta på kålen.
Vitt, rött, bubbel eller rosé – vilket vin är egentligen godast till lax och lammfilé? Att välja ett vin som passar till påskmiddagen är inte alldeles enkelt. Vi har bett vinexperten Jens Dolk att guida oss rätt i dryckesdjungeln.
Vill du bli en fena på att filéa? I första avsnittet av Globals knivskola visar Thomas Sjögren, Årets Kock 2015, hur du filéar och portionerar hel lax.
Det verkar som du använder en gammal webbläsare, vänligen uppdatera till en nyare version för att få optimal upplevelse av vår webbsajt. Vi rekommenderar webbläsaren Google Chrome.
Ladda ner Google Chrome
Cookies på sidan
Denna webbplats använder cookies (kakor) för statistik, anpassat innehåll och annonser.
Du kan alltid ta bort sparade kakor genom de avancerade inställningarna i din webbläsare.