Presenteras av:
Alla kockar gillar att jobba med vassa knivar – men med vilka modeller? Vi har listat fem Yaxellknivar som du inte vill vara utan.
Yaxell är en av Japans ledande knivtillverkare. I det skarpa sortimentet finns knivar i alla storlekar, former och prisklasser. Det finns givetvis modeller som sticker ut. Som exempel har vi knivnördens våta dröm: en japansk kiritsuke med imponerande 193 lager stål. Men Yaxell har även flera vassa vardagsknivar – som är snäppet viktigare att ha i sin samling.
Här nedan är några måsten från Yaxell. Med dessa fem knivar klarar du av de flesta uppgifter i köket.
1. KOCKKNIV
En stabil kniv som du kan använda till nästan alla råvaror, allt ifrån stora salladshuvuden till kött och grönsaker.
SE PRODUKTTIPS
2. GRÖNSAKSKNIV
Grönsakskniven kännetecknas av sitt rektangulära blad. Bladformen är särskilt lämplig vid intensivt hackande.
SE PRODUKTTIPS
3. BRÖDKNIV
En långsmal kniv med tandad egg. Kniven skär enkelt igenom skorpan på nybakat bröd såväl som skalet på tomater.
SE PRODUKTTIPS
4. Allkniv
En kniv i praktisk mellanstorlek. Du kan använda den till att hacka mindre råvaror såväl som till att putsa kött och filéa.
SE PRODUKTTIPS
5. SKALKNIV
En liten, smidig kniv för de minsta råvarorna. Kniven kan användas både i luften och mot skärbrädan.
SE PRODUKTTIPS