Testa vegetarisk carpaccio! Här gjord på tunt skivad zucchini – toppad med krämig ricotta, krispig salladslök, söt basilika och syrlig citronolja.
På jakt efter nyttig och lättlagad förrätt? Då ska du spana in vår vegetariska carpaccio. Det är en fantastiskt god rätt som du enkelt svirar ihop med hjälp av en vass mandolin.
INGREDIENSER
(4 portioner)
2 st zucchini
2 msk olivolja
2 msk citronsaft
150 g ricotta
2 st salladslök
1 knippe färsk basilika
Salt
Peppar
Gör så här
Skiva zucchinin tunt på en mandolin. Lägg upp skivorna på en platt tallrik/serveringsfat.
Blanda ihop olja och citron i en skål. Ringla över zucchiniskivorna.
Använd en mindre sked och fördela ricottan jämnt över skivorna.
Hacka löken och strössla över.
Hacka och toppa rätten med den färska basilikan (2 msk eller mer om du önskar).
Smaka av med salt och peppar. Servera!