Saffranspannkaka är en gotländsk specialitet som enligt tradition lagas i långpanna av överbliven julgröt. Tommy Myllymäki har gjort en egen variant. Hans pannkaka innehåller ingen gröt och tillagas i vanlig stekpanna, men har en doft som sprider minst lika god julkänsla som originalet.
Ingredienser
4 portioner
4 st ägg
6 dl mjölk
3 dl vetemjöl
2 paket saffran
2 msk honung
0.5 tsk salt
50 g smör
Gör så här
Blanda mjöl och saffran. Vispa ägg, mjölk, saffran och mjöl till en slät smet. Tillsätt salt och honung. Stek pannkakorna så tjocka eller tunna som önskas. Servera med vispad grädde och valfri sylt
TOMMYS PANNKAKSKOLA
För perfekta pannkakor är en stekpanna med lite tjockare botten ett hett tips då värmespridningen blir jämn och fin. Scanpans CTX och Scanpan Pro IQ är båda riktigt bra att steka pannkakor i. I videon steker Tommy pannkakor i en CTX-stekpanna.
Bli en trendsättare och laga jianbing! Här bjuder matbloggaren Gustav Johansson på sitt recept på denna kinesiska pannkaka. Fräscht, veganskt – och garanterat Jävligt Gott.
Det verkar som du använder en gammal webbläsare, vänligen uppdatera till en nyare version för att få optimal upplevelse av vår webbsajt. Vi rekommenderar webbläsaren Google Chrome.
Ladda ner Google Chrome
Cookies på sidan
Denna webbplats använder cookies (kakor) för statistik, anpassat innehåll och annonser.
Du kan alltid ta bort sparade kakor genom de avancerade inställningarna i din webbläsare.