Presenteras av:
Skogens guld och havets guld på samma tallrik – kantarelltoast med löjrom. Varsågod, här är receptet på höstens lyxigaste förrätt.
Låt kantarellerna leva upp till sin status som skogens guld. På den här toasten får svampen sällskap av läcker löjrom, crème fraiche och dill. Om du vill lyxa till det ytterligare, korka upp champagnen och ta fram bubbelglasen! Här har vi en förrätt som passar perfekt ihop med kall champagne.
INGREDIENSER
(4 portioner)
4 skivor ljust bröd
200 g kantareller, färska
100 g löjrom
1 kruka dill
1 dl crème fraiche
Smör, till stekning
Salt och peppar
Gör så här
Ta ut fyra rundlar ur brödet med hjälp av ett stort dricksglas. Bred smör på båda sidor och stek skivorna gyllenbruna i smör.
Rensa kantarellerna. Stek tills all vätska kokat bort och svamparna är lätt knapriga, ca 5 minuter. Salta och peppra.
Vid servering, lägg svampen på brödet. Klicka på crème fraiche och löjrom och garnera med små dillvippor. Avnjut gärna med ett glas champagne. Bon appétit!