Gör så här
Koka upp 6 dl mjölk i en kastrull tillsammans med havregryn. Ta av från plattan.
Addera resten av mjölken till havreblandningen och låt svalna till ca 37 grader (fingervarmt). Tillsätt därefter kolpulvret och blanda ordentligt.
Smula ner den färska jästen i en bunke. Häll över blandningen och rör om så att jästen löses upp.
Tillsätt salt, honung, smör och ca 5 dl mjöl. Knåda i maskin eller med händerna. Tillsätt mer mjöl till degen, lite i taget. Den färdigknådade degen ska vara elastisk och smidig att jobba med. Det gör inget om den är lite kladdig, men den ska kunna släppa från bunken. Täck över degbunken och låt jäsa i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en långpanna (ca 30 x 40 cm) med olja eller smör. När degen jäst klart; tippa ur den i långpannan. Platta ut degen med händerna, så att den ligger jämt i pannan och täcker botten.
Dra en kniv genom degen och dela upp den i 20 bitar. Strö över lite extra vetemjöl om så önskas. Täck pannan med duken och låt jäsa i ytterligare 30 minuter. Baka i mitten av ugnen i ca 20–25 minuter.
Ta ut och låt svalna på galler. Servera!