Sushikocken Yann Sahlén visar hur du enkelt gör din egen norimaki. Du kan antingen välja att se filmen eller att följa beskrivningen nedan.
1. Klipp upp stjärten på den kokta hummern. Ta ut köttet och dela.
2. Skär upp laxen i långa centimetertjocka skivor, skär lamellerna diagonalt.
3. Blöt händerna för att riset inte ska fastna. Ta en boll med ris och fördela den över sjögräset ända ut i kanterna. Lämna ca 2 cm upptill fritt för att kunna fästa rullen.
4. Lägg på önskad fyllning. Börja nerifrån och bygg något på höjden.
5. Lyft mattan och sätt tummarna under medan fingrarna håller fyllningen på plats och rulla försiktigt ihop rullen.
6. Tryck till så den håller ihop. Fukta kanten på sjögräset lite för att få det att fästa så du kan stänga rullen.
7. Börja med att skära rullen i mitten med en vass kniv och därefter i centimetertjocka skivor.
8. Lägg upp på ett vackert fat för servering, servera gärna med japansk soja och wasabi. Smaklig måltid!
Det verkar som du använder en gammal webbläsare, vänligen uppdatera till en nyare version för att få optimal upplevelse av vår webbsajt. Vi rekommenderar webbläsaren Google Chrome.
Ladda ner Google Chrome
Cookies på sidan
Denna webbplats använder cookies (kakor) för statistik, anpassat innehåll och annonser.
Du kan alltid ta bort sparade kakor genom de avancerade inställningarna i din webbläsare.