Salthalstrad torsk med hollandaisesås

Välkomna våren med salthalstrad torsk med råstekt vårlök, hollandaisesås och dillpotatis.
Här bjuder Andreas Hedlund, Årets Kock 2002, på ett härligt vårinspirerat recept.
Ingredienser
4 portioner
4 bitar torskrygg med skinn á 150 g
9 dl vatten
1 dl salt
8 vårlökar
600 g liten delikatesspotatis
olivolja
2 msk grovhackad dill
3 äggulor
1 msk grädde
200 g skirat smör
pressad citron
2 dl vatten
Gör så här
Blanda vattnet och nästan allt salt, rör med en visp tills det helt har löst sig. Lägg i torskbitarna i fem minuter, ta upp och torka av. Sätt en tjockbottnad stekpanna på spisen, låt den bli ordentligt het. Lägg i resten av saltet och sedan torskbitarna med skinnet nedåt. Halstra tills de är vackra, flytta sedan över till en oljad plåt, skinnet nu uppåt och baka klart i ugn till 42° i centrum på 90° i ugnen.
Dela ner löken i tre delar, stek i het panna i olivolja, salta. Koka potatisen, häll över en matsked olivolja och vänd ner dillen.
Omnämnda produkter
Liknande läsning

Lyxig tryffelmajonnäs
Tryffelmajonnäs är ett lyxigt tillbehör som passar till såväl råa grönsaker som stekt kött och hummer. Bakom receptet står Nobelkocken Andreas Hedlund.
Läs mer
Eggs Benedict
Lär dig att laga brunchklassikern Eggs Benedict. Vi bjuder på Nobelkocken Andreas Hedlunds grymma recept.
Läs mer
Pocherat ägg med sparris och parmesan
Denna härliga rätt passar perfekt till vårens alla festmiddagar. Bakom receptet står ingen mindre än Nobelkocken Andreas Hedlund.
Läs mer- Senaste inläggen
- Produkttips
- Recept
- Matprofiler
- Inspiration
- Nyheter
- Knivskola
- Stekskola
- Såsskola
- Vinglasskola
- Sushiskola
- Kocktävlingar
- Mässor och event
- Skötselråd
- Knivguide
- Drinktips
- Japansk knivguide