Rädda resterna! Proffskocken Thomas Sjögren bjuder på en supergod nudelsoppa som är gjord på kylskåpsrens.
De flesta råvaror blir tråkiga efter att ha stått ett tag i kylen. Ett enkelt sätt att liva upp gamla grönsaker är att fräsa på dem i en wokpanna. Om du dessutom har lite nudlar och några burkar med asiatiska såser hemma kan du slänga ihop en härlig nudelsoppa av resterna. Här delar Thomas Sjögren med sig av sitt bästa recept!
INGREDIENSER
(2 portioner)
Nudelsoppa
150 g nudlar (förslagsvis ramen eller soba)
0,5 st broccolihuvud
0,5 st romansallad
6 st champinjoner
0,5 st chilifrukt, finhackad
3–5 cm ingefära, finhackad
2 dl utspädd kycklingfond (alt. grönsaksfond)
1 dl japansk soja
1 dl teriyakisås
2 msk risvinäger
Olja
Evt. en skvätt limejuice
Topping
Sesamfrön
Vårlök
Färsk koriander
Kokt ägg
Gör så här
Skala ägget och lägg det i en skål med soja.
Skär svamp och grönsaker i mindre bitar. Hetta upp olja i en belagd wokpanna. Stek svampen, broccolin och salladen var för sig tills bitarna har en jämn stekyta. Lägg åt sidan.
Svetta ingefäran och chilin i olja. Tillsätt sojan från äggskålen tillsammans med kycklingfond, risvinäger och teriyakisås. Låt buljongen koka ihop. Smaka eventuellt av med lite limejuice.
Värm grönsakerna i buljongen. Koka nudlarna i en separat kastrull.
Lägg nudlarna i botten på två djupa tallrikar. Tillsätt buljongen och grönsakerna. Toppa med sesamfrön och strimlad vårlök. Dela ägget på mitten och lägg en halva i varje skål. Avsluta med några kvistar koriander.
Det verkar som du använder en gammal webbläsare, vänligen uppdatera till en nyare version för att få optimal upplevelse av vår webbsajt. Vi rekommenderar webbläsaren Google Chrome.
Ladda ner Google Chrome
Cookies på sidan
Denna webbplats använder cookies (kakor) för statistik, anpassat innehåll och annonser.
Du kan alltid ta bort sparade kakor genom de avancerade inställningarna i din webbläsare.