Äntligen april! Vårens stora mathelg är här – och så även säsongens första grönsaker. Vi tipsar om recept och redskap för en extra glad påsk.
Påsken är en högtid som många förknippar med matglädje. Vi gör plats för fler runt middagsbordet och dukar fram tallrikar med allt ifrån ägg, sill och lamm till färgklickar i form av färska vårprimörer. När du planerar dina inköp till påsk, passa på att samtidigt se över köksredskapen. Om du ska laga mat till många är bra utrustning a och o.
Med en önskan om ett smakfullt firande!
PrylTIPS
Roaster
Årets första morötter och sparris går utmärkt att rosta i ugnen. Skölj bara av dem ordentligt, så kan du tillaga dem hela i Scanpans roaster. Med lite smulad getost på blir de ett perfekt tillbehör till påskbuffén!
SE PRODUKTTIPS
TILL RECEPTET
Pepparkvarn
Nymalen svartpeppar förhöjer de flesta rätter – och rostade grönsaker är inget undantag. Några drag med kvarnen gör stor skillnad. En fördel med Zassenhaus kvarnar är att de har ett vred i botten, där du kan välja storlek på krydda.
Se produkttips
Allkniv
Bufféer innebär mycket hackande. Se därför till att ha bra köksknivar till hands, så att du enkelt kan hantera stora och små råvaror. Allkniven från Tamahaganes serie San Tsubame är en vass modell som är perfekt för ändamålet.
Se produkttips
Skalkniv
Till rädisor, citron, knipplök och andra mindre grönsaker är skalkniven från Tamahagane San Tsubame att föredra. Du kan både skära med kniven på brädan och använda den i luften, till exempel när du skalar lök.
Se produkttips
Serveringsbräda
Behöver du en ny skärbräda? Eller kanske ett serveringsfat? Zassenhaus olivskärbräda ger dig båda delarna. Brädan är lika skonsam mot kniven som snygg att duka upp på. Finns i tre olika storlekar.
Se produkttips
Vinöppnare
Till sist – investera i en bra öppnare. Pulltex öppnare Pulltaps är utrustad med både korkskruv och kapsylöppnare. Det gör att du snabbt och lätt kan servera gästerna allt ifrån vin till öl, bubbelvatten och påskmust.
Se produkttips