Presenteras av:
Morötter och sparris som har rostats i ugnen – och så lite smulad getost ovanpå. Det behövs inte mycket mer för att skapa magi på tallriken!
Hur gör du för att ta vara på grönsaksskörden? Vårens späda primörer, såsom sparrisskott och knippmorötter, går alldeles utmärkt att tillaga i ugnen. På så vis får de en krispig yta, samtidigt som de blir söta och mjuka inuti.
INGREDIENSER
(4 portioner)
1 knippe sparris
1 knippe morötter
1 msk olivolja
1 dl getost, smulad
Salt och peppar
Rivet citronskal
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Skölj morötterna och sparrisen. Om morötterna är grövre än sparrisen, skär dem i stavar i samma tjocklek.
Klä en ugnsform i bakplåtspapper. Lägg ut morötterna och sparrisen i ett jämnt lager. Ringla över olja. Salta och peppra.
Baka grönsakerna i ugnen tills de är mjuka och gyllenbruna, ca 20–25 minuter. Toppa med getost och citronskal och servera omedelbart.