Presenteras av:
– Jag har inga andra knivar än Tamahagane säger Örjan lugnt. De har allt. Jag gillar stabiliteten och att de har en go tyngd, fortsätter han och plockar upp en kniv för att visa hur bra den ligger i hans hand.
Norske Örjan Johannessen tog guld i den Europeiska uttagningen till Bocuse d’Or tidigare i år. Vår svenske Adam Dahlberg från Adam & Albin Matstudio i Stockholm tog silver och båda ska representera sina respektive länder i VM som hålls i Lyon i januari 2013. Norges supportrar, ca 250 st, fyller varje år ungefär en fjärdedel av läktaren med sina höga hejarrop, tjut och flaggor som viftas.
– Men vi skulle vilja ha med en kunglighet också. Sverige brukar ju få besök av prins Carl-Philip, säger Örjan när han är på besök hos Sundqvist för att prata om Tamahaganeknivarna som han tävlar med.
Örjan driver Bekkjarvik Gjestgiveri tillsammans med sina föräldrar, i Bekkjarvik strax utanför Bergen. Det är en liten by med ca 5000 invånare men folk reser långvägar för att besöka gästgiveriet och trycket har ökat genom Örjans framgångar i bl.a Boucse d’Or. Båda Örjans föräldrar är kockar och i år firar de 30-års jubileum på Bekkjarvik Gjestgiveri. Han kommer att arbeta där hela sommaren för att senare in höst flytta tillbaka till Sannefjorden och träna inför VM i Lyon i januari 2013.
Han har 7 personer som arbetar med honom och hjälper till med förberedelserna. Julia är hans assistent och gillar att använda de mindre Sakuraknivarna för garneringsarbeten men har precis som Örjan förälskat sig i Tsubame.