Mästerkocken som går all in!
Jennie Walldén vann Sveriges Mästerkock 2013. Hon sökte till tävlingen för att hon brinner för matlagning och ville utmana sig själv och se hur långt hon kunde gå. Innan framgångarna i matlagningstävlingen jobbade hon som marknadschef på ett av Sveriges största livsmedelsföretag och trivdes väldigt bra med det. Aldrig hade hon kunnat ana vad den där ansökan skulle leda till.
Nu har det gått snart två år sedan hon vann och valet att byta karriär var inte självklart men, som sagt, Jennie vill utmana sig själv och hoppade på tåget trots att hon inte visste vart det var på väg eller vart det skulle stanna på vägen. Det som är signifikativt för Jennie är att vad hon än gör så går hon all in och det har tagit henne med på en spännande resa.
Med facit i hand är hon glad över att hon gjorde valet att arbeta med sin passion i livet. Det innebär allt från att laga mat i TV, på företagsevent (senast på för Volvo på bilmässan i Paris), vara konferencier på Älska Mat & Vinmässan i Malmö, att laga mat i Koreas Ambassads monter på Mitt Kök i Stockholm och en hel del föredrag om sin matfilosofi. Hon vill inspirera andra till att testa nya smaker och även att våga lita på sig själv mer i köket. Dessutom är ju mat inte bara något som ska fylla magen och smaka gott, det är ett sätt att sammanföra människor och få dem att känna gemenskap. Säg den fredsförhandling, stora affärsuppgörelse eller bröllop där man inte delat en måltid tillsammans! Det är dessutom ett sätt att uppleva andra kulturer och få en inblick i andra människors vardagsliv. När man är ute och reser är maten ett fantastiskt sätt att lära känna landet och för Jennie är den lokala maten en väldigt stor del av resan.
Att laga mat tillsammans bidrar också till en gemenskap. Hemma hos Jennie hjälper gärna hennes yngsta son, Dante 5 år, till och rör om i kastrullerna och skär svamp och storebror, Douglas 7 år, gillar också att skära, skala morötter och smaka av den goda maten. Båda barnen älskar så klart att baka och resultatet därav!
- Douglas är väldigt duktig på att sätta smaker, berättar Jennie. Han kan ofta säga saker som att ”du har kanel i denna rätten, eller hur” och känner igen många olika dofter och smaker i köket. I början av nästa år kommer Jennie ut med en ny kokbok, ”Asiatiska smaker – försvinnande gott på ett enkelt sätt” Boken kommer innehålla recept på rätter från olika delar av Asien som kan lagas med råvaror från vanliga matbutiker tillsammans med åtta spännande smaksättare.
Liknande läsning
- Senaste inläggen
- Produkttips
- Recept
- Matprofiler
- Inspiration
- Nyheter
- Knivskola
- Stekskola
- Såsskola
- Vinglasskola
- Sushiskola
- Kocktävlingar
- Mässor och event
- Skötselråd
- Knivguide
- Drinktips