Det är dags att duka upp till fest, i år fyller Scanpan 60 år och det passar vi på att fira med en smarrig pannkakstårta! Den lilla CTX-stekpannan, 20 cm, passar perfekt till att grädda pannkakor i.
Beläggningen i CTX-pannan gör att pannkakan släpper lätt och den låga kanten gör att du lätt kommer åt med stekspaden för att vända den. Vill du laga pannkakor som proffsen så hittar du Tommys Myllymäkis goda pannkaksrecept här.
Pannkakstårtan blir extra god med hemkokt sylt som med fördel tillagas i Scanpans koppar sauteuse ur Maitre D´serien. Håll koll på koktiden med en retro timer i matchande kopparfärg från Zassenhaus. Sen är det bara att sätta igång och bygga tårtan i lager på lager och varva med säsongens bär och nyvispad grädde emellan. Ett hett tips är att skära tårtan med en riktigt vass kniv som santokukniven från Yaxells serie Ran. Då undviker du att tårtan trycks ihop och att det blir pannkaka av alltihop. Servera fina portionsbitar med en stekspade från Global.