Mars är här – vårens första månad! Vintern vill inte släppa taget riktigt än, men med ljuset kommer ändå hoppet om varma dagar och knoppar som spirar i rabatterna.
I år infaller påskhelgen i skiftet mellan mars och april. Om vi har tur tittar vårens primörer fram lagom till påskbuffén. Få grönsaker är så efterlängtade som den första svenska sparrisen och vissa år kan vi njuta av sparrisskott så tidigt som i slutet av mars. När du bunkrar upp kylen och skafferiet med vårens godsaker, tänk på att samtidigt fylla knivstället med rejäla köksknivar. Kockkniven i Yaxells serie Zen är en riktigt bra allroundkniv som vunnit Aftonbladets knivtest två år i rad. Knivbladet är uppbyggt av 37 lager damaskerat stål. Det finns även flera andra skarpa knivar i Yaxells sortiment. Yaxell Ran, Yaxell Gou och Yaxell Super Gou är tre serier med blad i 69, 101 respektive 161 lager stål. Yaxell Zen karakteriseras av sin hamrade finish, medan knivarna i övriga serier har slipats och polerats för att ge bladen en vacker ådring.
En annan välpolerad och vällagrad serie är Scanpan Fusion 5. Alla stek- och kokkärl i serien är uppbyggda av fem lager rostfritt stål och aluminium, vilket ger dem utmärkt värmespridning. Den smarta Fusion 5-roastern är din bästa vän när det vankas påskmiddag! I med lax, dill, citron och smör i formen, så tillagar fisken sig själv i ugnen. Du kan också använda ugnsformen till att göra gratänger, lammstek eller till att rosta grönsaker. Låt dig inspireras av vårens smaker och våga prova dig fram!