Äntligen juli! Årets mest efterlängtade månad. Det är nu vi har tid för allt det där som vi drömmer om resten av året. Picknick vid stranden, långa middagar på bakgården och kravlösa kvällar i sommarstugan – alla har vi våra smultronställen där vi helst spenderar sommarens lediga dagar.
I trädgården njuter vi som bäst av sommarens smaker. Vi plockar bär, skördar potatis och grönsaker och grillen går varm nästan varje dag. Många förknippar en grillmiddag med "kött och bea", men det går att grilla nästan allt. Våga prova dig fram. Jens Dolks Fisk i paket är en sommarfavorit, som du både kan laga i ugnen och på grillen. Toppa gärna fisken med några droppar grillad citron. När citronen fått ligga på grillen får den en sötare och rundare smak och blir helt magisk som grilltillbehör. Fisken filéar du med fördel med en flexibel filékniv och eventuella ben plockar du bort med Globals fiskbenspincett. Till frukt och grönt passar det bättre med en grönsakshacka, eller en större skalkniv om det är små råvaror som ska hackas. Oavsett vilken kniv du använder är det viktigt att du har en bra skärbräda som underlag, annars finns det risk att knivarnas egg kommer till skada.
Passa på att korka upp medan fisken får gotta till sig på grillen! Det finns ingen lyxigare start på middagen än ett glas kallt, porlande bubbel. Servera gärna drycken i Riedels O-glas. Glasen är perfekta för en grillkväll i trädgården, eftersom avsaknaden av stam och fot gör dem mindre ömtåliga. När champagneglasen är fyllda kan du lägga flaskan i Pulltex ishink, så att resten av bubblet håller sig svalt under kvällen. Maten plockar du självklart bort från grillen med Globals praktiska kockpincett.
Ta med köket ut och njut av naturen när den är som allra finast!
Mer dryckestips
Vill du dricka något annat än bubbel till middagen? Läs då gärna vårt blogginlägg med dryckestips från Jens Dolk. Som vinexpert och krögare vet han exakt vilka drycker som bör avnjutas till de klassiska grillrätterna. Intervjun med Jens hittar du här.