Semestertider i all ära. Men visst är det skönt när veckorna får vardagar och helger igen? Dags återinföra traditionen med tacos på fredag!
Tortillabröd, koriander och het guacamole. Efter en lång sommar är vi många som börjar längta efter doften av fredagsmys. Tacos har sedan länge varit en favorit i de svenska hemmen. Det som är roligt är att allt fler vågar ta ut svängarna när det kommer till fyllning och tillbehör. Vad sägs om tacos med kryddig kyckling, panerad torsk eller hummer och oxfilé?
Oavsett vilket recept du väljer är goda tortillas ett måste till tacofiestan. Självklart är hembakade bröd att föredra, men det går också att steka på färdiga tortillabröd och få en nygräddad känsla. Använd en torr, het CTX-panna från Scanpan för bästa resultat. För att kunna förbereda tillbehören på bästa sätt är vassa knivar vägen till framgång. Globals startset med en kockkniv och en liten skalkniv ger dig en bra grund. Med kockkniven skär du kött och större grönsaker, medan skalkniven är utmärkt till att skala och hacka mindre råvaror. Komplettera med Globals kökssax, så kan du även knäcka hummerklor och klippa fina kvistar av koriander. Andra köksredskap som är värda att investera i är en stabil träskärbräda och en slitstark kryddkvarn. I Zassenhaus breda sortiment finns marknadens tuffaste kvarnar, såväl som träskärbrädor i olika storlekar och modeller.
Önskas vin till tacomiddagen finns det några olika vägar att gå. Till kryddstarka tacos med grönsaker, vit fisk eller kyckling är det gott med ett sötare vin som balanserar upp hettan. Till exempel en fruktig Riesling eller ett mörkt rosévin. Till köttbaserade tacos är ett mjukt rött vin en bättre kombination. Valet av vinglas är däremot glasklart. Vinet smakar alltid bäst i ett druvspecifikt glas från Riedel.