Mästerkocken Louise Johansson har alltid haft en viss förkärlek till höstens smaker. Nyskördade grönsaker, skog och vilt som gärna får förberedas med omsorg och koka länge är som balsam för själen under mörka och blåsiga höstdagar.
För höstens alla härliga maträtter har Louise Johansson valt ut några favoriter. Till de nyskördade grönsakerna kan du välja en vass skalkniv och för de lite mer rejäla skärmomenten är den sylvassa santokukniven från Global SAI idealisk. Ugnsrostade grönsaker är ett tillbehör som passar de flesta rätter och det fixar du lätt med en blänkande roaster från Fusion 5. Med de läckra grå kvarnarna från Zassenhaus kryddar du gryta och grönsaker efter tycke och smak.
- Samtidigt som jag tycker om naturnära färger gillar jag när det gnistrar och glimmar som på den här öppnaren från Pulltex, säger Louise om Pulltaps Evolution 26 Crystal Amber.
Med tända ljus, ett gott glas rött och med Louise höstfavoriter i köket kan det inte bli annat än en matlagningsglad höst!