Vill du bli en vassare hemmakock? Vi tipsar om recept och redskap som hjälper dig att ta nästa steg i köket.
Öva, öva, öva… Precis som med allt annat i livet behöver du öva på att laga mat för att bli bättre på det. Våga testa nya råvaror, redskap och tekniker. Slå på stort i helgen och bjud hem vännerna på ett recept av en riktig mästerkock! Vad sägs om kyckling med picklade betor à la Filip Poon? Om du dessutom serverar ett passande vin till har du tagit din middag till nya, gastronomiska höjder.
Dags att locka fram stjärnkocken i dig!
PrylTIPS
Träskärbräda
Globals stora, stabila träskärbräda är en bra grund för nästan all typ av matlagning. Här finns gott om plats för dina råvaror – oavsett om det är fågel, fisk eller grönsaker som ska skäras.
Se produkttips
Slaktkniv
Ju högre ambitioner, desto större är behovet av specialknivar. När du styckar kyckling är det viktigt att du har en tålig kniv, eftersom du arbetar med bladet mot benen. Varför inte Globals slaktkniv?
Se produkttips
Mandolin
Ett annat vinnande redskap är Benriners mandolin. Den är otroligt effektiv att arbeta med och lika skarp som en japansk kockkniv. Perfekt när du ska skära rotfrukter i skivor eller strimlor.
Se produkttips
Knivslip
Tappat gnistan? Ett enkelt sätt att hålla dina knivar vassa är att då och då skärpa dem med Minosharps våtslip. Några drag igenom de olika hjulen, så blir skärpan på kniven som ny!
Se produkttips
Vinglas
Matcha middagen med rätt vin – och rätt vinglas. Ett passande val att servera till Filips kycklingrätt är en flaska fatlagrad Chardonnay. Ett generöst vin som gör sig extra gott i Riedels härliga Performanceglas.
Se produkttips
Glaskaraff
Allra trevligast blir det om du dekanterar vinet före servering, det vill säga häller över det i en glaskaraff. Välj Riedels Performancekaraff, så lyfter du både dukningen och aromerna i vinet.
Se produkttips