Sebastian Gibrand, en av Sveriges bästa kockar, visar i sin knivguide hur du använder olika modeller på rätt sätt och går igenom vilka råvaror de passar för.
I Globals sortiment finns det en kniv för varje uppgift. För den som gillar att ta ut svängarna i sin matlagning kan det då vara bra med några av de här modellerna, som klarar sina specifika användningsområden bättre än någon annan. Som slaktkniven, som är oumbärlig för den som ofta hanterar stora köttstycken. Eller den olivslipade santokukniven, som är en favorit i det japanska köket och används som en kockkniv.
Den flexibla allkniven GS-11 är en av Sebastian Gibrands personliga favoriter. Det är en kniv på 15 cm som passar till allt från att skära grönsaker och frukt till att filéa mindre fiskar med. Modellens längd gör också att den är väldigt bra att skära tårtor och bakverk med, då du får ut skarpa och lagom långa snitt.
Köttyxans användningsområde säger sig självt. Det är en tung och robust kniv som passar för hantering av större köttstycken, där du till exempel behöver ta dig igenom ben. Det här är kniven att sträcka sig efter när du ska dela en hel kyckling, men även dela en stor melon eller pumpa.
Specialknivar
Globals sortiment är som en välsorterad godisbutik. Du kan hitta precis det du är sugen på, vare sig det är en stor och robust eller liten och smidig kniv. Perfekt för dig som vill utöka din samling med något specifikt och annorlunda.
Vill du veta mer om kockkniven? Sebastian Gibrand, en av Sveriges bästa kockar, visar hur du använder kniven på rätt sätt och går igenom vilka råvaror den passar för.
Det verkar som du använder en gammal webbläsare, vänligen uppdatera till en nyare version för att få optimal upplevelse av vår webbsajt. Vi rekommenderar webbläsaren Google Chrome.
Ladda ner Google Chrome
Cookies på sidan
Denna webbplats använder cookies (kakor) för statistik, anpassat innehåll och annonser.
Du kan alltid ta bort sparade kakor genom de avancerade inställningarna i din webbläsare.