Vill du bli en vassare hemmakock? Spana in våra onlineskolor! Här delar några av Sveriges främsta gastronomer med sig av sina knep och kunskaper.
Matlagning är en konst. Precis som med allt annat i livet behöver du öva på att laga mat för att bli bättre på det. Våga testa nya råvaror, redskap och tekniker. Eller varför inte utmana dig själv med ett avancerat recept? Om du dessutom lyckas att kombinera maten med ett passande vin har du tagit middagen till en helt ny nivå.
Ta hjälp av proffsen – och levla upp i köket!
SPETSA KNIVKUNSKAPERNA
Kniven är kockens viktigaste redskap. Vad som också är viktigt är att rätt kniv används till rätt råvara. Har du svårt att hålla ordning på modellerna? I Gibrands knivguide går stjärnkocken Sebastian Gibrand igenom några vanliga knivar och deras användningsområden.
Har din kniv tappat skärpan? Även den vassaste kniven i lådan behöver då och då slipas om. I Gibrands slipskola visar Sebastian Gibrand hur du fräschar upp skärpan med en våtslip eller en skärpstav och slipar om kniven med en slipsten.
Att steka en perfekt biff kräver precision – detsamma gäller en pilgrimsmussla, torskfilé, blomkål eller omelett. I Välstekt med Scanpan visar proffskocken Thomas Sjögren hur du lyckas med stekningen genom att välja rätt temperatur, tid och stekpanna.
Att laga klassiska såser kan verka komplicerat, men med Thomas Sjögrens guidning lär du dig snabbt rätt teknik. I Scanpans såsskola tar han dig igenom folkkära recept såsom gräddsås, bearnaise, hollandaise och rödvinssås.
Med ett välmatchat vin tar du middagen till nästa nivå – och med ett välmatchat glas lyfter du dessutom vinet till nya höjder. I Druvspecifikt med Riedel går vinexperten Jens Dolk igenom några populära vinsorter, samt vilken typ av glas som krävs för att de ska komma till sin rätt.
Vill du veta mer om gin? Vi lär dig grunderna tillsammans med Linn och Jacob från Fjäre Gin. I det här avsnittet går vi igenom skillnaderna mellan några vanliga ginstilar.
Ta din hemgjorda sushi till en ny nivå! I vår sushiskola med Frida Ronge går hon igenom hur du lagar uramaki, även känd som inside out eller California roll.
Det verkar som du använder en gammal webbläsare, vänligen uppdatera till en nyare version för att få optimal upplevelse av vår webbsajt. Vi rekommenderar webbläsaren Google Chrome.
Ladda ner Google Chrome
Cookies på sidan
Denna webbplats använder cookies (kakor) för statistik, anpassat innehåll och annonser.
Du kan alltid ta bort sparade kakor genom de avancerade inställningarna i din webbläsare.