Svenska Kocklandslaget har minst sagt bråda dagar nu. Den 22 november går Culinary World Cup av stapeln i Luxemburg och tävlingen har varit lagets fokus under lång tid nu. Det Svenska Kocklandslaget är, med sin imponerande meritlista, det mest framgångsrika kocklandslaget i världen.
Under 5 dagar tävlar 105 länder som representerar 5 kontinenter. De tävlar i två grenar: Det kalla bordet och Det varma bordet. Det Kalla bordet bedöms endast visuellt och rätterna täcks in i en skyddande gelé. Under tävlingsdelen det Varma bordet ska laget laga 110 förrätter, 110 varmrätter och 110 desserter. Den 20 oktober var det dags för kocklandslagets sista upplagning innan tävlingen, då bjöds sponsorer och andra vänner till laget in, och antalet gäster blev just 110 stycken. Allt för att göra en sådan tävlingsnära insats som möjligt. Upplagningen hölls på Scandic Rubinen i Göteborg och vi som var där kan nog vittna om ett mästerligt hantverk och en smaksensation som kommer ta det Svenska Kocklandslaget lång även i årets tävling.
Veckan innan upplagningen var laget och hälsade på hos oss på Sundqvist och det är ett laddat och glatt gäng vi möter. Sundqvist har under många år varit stolt leverantör till Svenska Kocklandslaget och det är alltid lika roligt att se hur stora deras ögon blir när de besöker vårt showroom. En lagmedlem beskrev det en gång som den ultimata godisaffären för kockar. Skulle man fråga kockarna i laget om vilket deras viktigaste köksredskap är så säger de allra flesta kniven. Det är inte för inte kniven kallas kocken förlängda arm.
Vi tror att Sverige har det vassaste landslaget även i år, och vi på Sundqvist håller tummarna för guld!