Koreanskt eller mexikanskt – varför välja när du kan få både och? Här förenas de två köken i ett kryddstarkt tacorecept.
Dags för fredagsmys? Bjud på tacos med koreansk twist. I det här receptet fylls tortillabröden med godsaker som grillad entrecôte, krispig kimchi, chilimajonnäs, salladslök och sesamfrön. En helt magisk smakkombo!
INGREDIENSER
Koreanska tacos
(4 portioner)
400 g entrecôte
0,5 dl soja
1 msk risvinäger
1 msk socker
1 tsk sesamolja
2 st vitlöksklyftor, finhackade
1 msk ingefära, finhackad
Chilimajonnäs
1,5 dl majonnäs
1 msk gochujang (koreansk, fermenterad chilipasta)
2 tsk risvinäger
0,5 tsk sesamolja
Till servering
12 st vetetorillas
Gemsallad
Kimchi
Salladslök
Sesamfrön
Gör så här
Gör en marinad genom att blanda soja, vinäger, socker, olja, vitlök och ingefära. Lägg entrecôten i marinaden och låt marinera i minst 30 minuter, gärna över natten i kyl.
Blanda samman alla ingredienserna till majonnäsen.
Grilla entrecôten på en grill eller i en het grillpanna med rapsolja. Några minuter på varje sida räcker för medium rare. När köttet är färdigstekt, låt det vila på skärbräda i 5 minuter. Skär entrecôten i centimetertjocka skivor med hjälp av en trancherkniv.
Strimla salladen och skär salladslöken i tunna skivor. Värm tortillabröden i en torr stekpanna.
Montera tacon med majonnäs i botten, därefter sallad, kött och kimchi. Avsluta med salladslök och sesamfrön.
Jennie Walldéns kimchi
Kimchi passar till grillat i alla former. Det är inte särskilt svårt att laga från grunden, men det tar lite tid. Gör kimchin några dagar i förväg och följ Jennie Walldéns recept för bästa resultat!
Till receptet