Karin Anderssons lever i ett högt tempo där det mesta handlar om att laga mat eller skriva recept men även om att ha hand om sin nyligen införskaffade hästgård. Därför tvekade hon innan hon sa ja till att vara med i Kockarnas Kamp i våras men ångrar sig inte en sekund.
- Det var extremt roligt och energigivande, berättar Karin när vi talas vid. Hon kände ungefär hälften av kockarna innan och tyckte att det var kul att lära känna de andra.
Det var också mer nervöst än vad hon trodde eftersom man inte visste vad som väntade. Alla deltagarna är tävlingsmänniskor och ville vinna men när de gick in i ladan visste det inget om uppdraget som väntade. Till sist åkte hon ut på att hon inte var tillräckligt snabb med att öppna ostron och fick möta Jonas Lundgren i en såsduell.
- Även om man jobbar som kock och lagar mat varje dag är det inte alla momenten i tävlingen man står med varje dag, förklarar hon. Hade jag fått vara med på att skala räkor hade ingen slagit mig säger hon och ler.
Karin tillhör kockeliten i Sverige och kom på andra plats i Årets Kock 2004. Hon har drivit restaurang i Brasilien, varit kökschef på Brasserie Lipp i Göteborg, lagat mat i Mitt Kök med Tommy Myllimäki och nu har hon nya spännande uppdrag på gång. Hon är kock i det nystartade företag Fitnessmatkassen som är ett helhetskoncept för de som vill äta god och näringsrik mat för att bygga upp och utveckla sin kropp. Varje vecka levererar de individuellt anpassade matkassar med frukost, lunch och middag för 5 dagar. På köpet får man träningsråd från deras PT, individuella kostråd från dietisten och lättlagade recept som Karin skriver. Hon gillar att blanda och använda sig av enkla råvaror. Sundqvist har sedan länge haft ett samarbete med Karin och hon säger att hon använder det mesta av Sundqvist produkter men att Tamahagane SAN-kniven är favoriten just nu, så självklart finns den med när hon arbetar med Fitnessmatkassen.
Som tur är har jag mina hundar, Tiger och Leon, som behöver rejäla promenader så jag kommer ut. Jobbet med att skriva recept innebär också att hon sitter still mer än hon är van vid. Men eftersom hon själv hela tiden lär sig hur man anpassar maten efter sin egen kropp och dess behov är det bara en utmaning. I slutet av november ska Karin och Fitnessmatkassen vara med på Fitnessmässan i Göteborg för att inspirera till nya hälsosammare vanor.