Presenteras av:
Ute i sista minuten med julklapparna? Ingen panik. Här tipsar Louise Johansson om tre perfekta paket till hemmakocken.
Att handla julklappar är inte det enklaste. Det är lätt att lockas av fyndpriser och prylar som känns kul för stunden. Försök att istället välja något som används och som håller i längden – varför inte något fint till köket? Mästerkocken Louise Johansson tipsar om några kryddiga klappar från Zassenhaus.
LOUISES JULKLAPPSLISTA
Kryddkvarn från serien München
– Den här kvarnen har inte bara detaljer i guld. Den är guld i köket. Malverket är keramiskt och tro det eller ej, men det kan till och med mala grus. Nymalda kryddor gör en otrolig skillnad när du lagar mat. Smaken kommer fram på ett helt annat sätt. Kvarnen kommer med 25 års garanti – absolut en livsinvestering!
Se produkttips
Trancherbräda i akaciaträ
– Ett av de viktigaste redskapen i köket är definitivt en bra, tålig och stabil skärbräda. Ofta investerar man i kvalitativa knivar. Minst lika viktigt är det att ha en rejäl skärbräda, så att man kan tranchera kött, filéa fisk och skära grönsaker utan att brädan åker omkring. Jag lovar att det blir ännu roligare att laga mat då.
Se produkttips
Gjutjärnsmortel
– En mortel är otroligt användbar! Förutom att mortla kryddor kan du använda den till att göra pesto, guacamole, krossa nötter, laga röror – you name it. En mortel är också en grymt snygg inredningsdetalj, som den här som är gjord av gediget gjutjärn. Den står där den står av tyngden och är lite rugglig på insidan, så du mortlar kryddorna lätt.
Se produkttips
Om LOUISE
Zassenhaus ambassadör Louise Johansson vann Sveriges Mästerkock 2011 och har sedan dess arbetat med mat. Förutom att driva företaget Taste by Louise har hon skrivit flera kokböcker, lagat mat i TV, utbildat sig till sommelier samt jobbat på finkrogar såsom Salt & Sill, Upperhouse och VRÅ. 2022 tog hon hem segern i Kockarnas kamp.
Läs MER