Jimmi Eriksson - Årets Kock 2016
Årets Kock – SM i matlagning hölls på Annexet i Stockholm. Där var fullt med besökare som kunde vandra omkring och provsmaka svenska råvaror och goda smakportioner.
Kockarna som tävlade i finalen fick själva ta med sina råvaror, material och utrustning som behövdes för att färdigställa sin rätt. Det enda som fick förberedas innan tävlingen var fond. Resten av rätten preparerades och tillagades på plats under tävlingsdagen. Alla tävlande lyckades att leverera inom den angivna tiden och själva arbetet i köket kontrollerades under tävlingen av en metodjury som bestod av Ulrika Brydling och Kajsa Johansson mest känd från Kockarnas Kamp.
Vid prisutdelningen, som Prins Carl Philip hjälpte till med, var det fullt med folk som hejade på sina favoriter. Fredrik Andersson från Gothia Towers hade ett helt gäng med supportrar som bar T-shirts med hans bild på men tyvärr tog han sig inte till prispallen denna gång. Det blev istället Jimmi Eriksson från Lilla Ego i Stockholm som tillslut blev den lycklige vinnare i Årets Kock 2016.
- Det är obeskrivligt och magiskt, det går inte att förklara känslan, sa Jimmi Eriksson. Han var en av tre finalister från den berömda "Årets Kock-krogen" Lilla Ego. På banketten överlämnade Thomas Sjögren, Årets Kock 2015 stafettpinnen och önskade honom lycka till med ett år fyllt av massor av spännande uppdrag.
Mejerimedaljen i silver gick till Johan Backeus, Aveqia och i brons till David Lundqvist, Gute Grill och Bar.
Liknande läsning
- Senaste inläggen
- Produkttips
- Recept
- Matprofiler
- Inspiration
- Nyheter
- Knivskola
- Stekskola
- Såsskola
- Vinglasskola
- Sushiskola
- Kocktävlingar
- Mässor och event
- Skötselråd
- Knivguide
- Drinktips