Jimmi Eriksson - Årets Kock 2016

Årets Kock – SM i matlagning hölls på Annexet i Stockholm. Där var fullt med besökare som kunde vandra omkring och provsmaka svenska råvaror och goda smakportioner.
Kockarna som tävlade i finalen fick själva ta med sina råvaror, material och utrustning som behövdes för att färdigställa sin rätt. Det enda som fick förberedas innan tävlingen var fond. Resten av rätten preparerades och tillagades på plats under tävlingsdagen. Alla tävlande lyckades att leverera inom den angivna tiden och själva arbetet i köket kontrollerades under tävlingen av en metodjury som bestod av Ulrika Brydling och Kajsa Johansson mest känd från Kockarnas Kamp.

Vid prisutdelningen, som Prins Carl Philip hjälpte till med, var det fullt med folk som hejade på sina favoriter. Fredrik Andersson från Gothia Towers hade ett helt gäng med supportrar som bar T-shirts med hans bild på men tyvärr tog han sig inte till prispallen denna gång. Det blev istället Jimmi Eriksson från Lilla Ego i Stockholm som tillslut blev den lycklige vinnare i Årets Kock 2016.
- Det är obeskrivligt och magiskt, det går inte att förklara känslan, sa Jimmi Eriksson. Han var en av tre finalister från den berömda "Årets Kock-krogen" Lilla Ego. På banketten överlämnade Thomas Sjögren, Årets Kock 2015 stafettpinnen och önskade honom lycka till med ett år fyllt av massor av spännande uppdrag.
Mejerimedaljen i silver gick till Johan Backeus, Aveqia och i brons till David Lundqvist, Gute Grill och Bar.
Liknande läsning

Globals knivskola: Hacka vitlök
Trött på food hacks som inte funkar? I Globals Knivskola visar Jimmi Eriksson, Årets Kock 2016, hur du hackar vitlök som ett proffs.
Läs mer
Globals knivskola: Hacka örter
Färska örter i fokus i Globals knivskola! Jimmi Eriksson, Årets Kock 2016, visar hur du skär örterna utan att de förlorar sin naturliga spänst.
Läs mer
Globals knivskola: Skära fänkål
Har du aldrig hackat en fänkål tidigare kan det vara svårt att veta hur du ska göra och var du ska börja. Här visar Jimmi Eriksson, Årets kock 2016, några enkla sätt att ta hand om den.
Läs mer- Senaste inläggen
- Produkttips
- Recept
- Matprofiler
- Inspiration
- Nyheter
- Knivskola
- Stekskola
- Såsskola
- Vinglasskola
- Sushiskola
- Kocktävlingar
- Mässor och event
- Skötselråd
- Knivguide
- Drinktips
- Japansk knivguide