Så var det januari igen. Dags att hitta tillbaka till mer hälsosamma vanor! Vi tipsar om recept och redskap som hjälper dig längs vägen.
Pepparkaksbak, julbord och nyårssupé. Under julledigheten blir det lätt för mycket av det goda. Ta ett steg mot en sundare vardag genom att låta gröna råvaror och lättsmälta, vegetariska recept få prägla veckomenyn. Varför inte laga en asiatisk nudelwok med säsongens grönsaker i fokus? Du kan antingen använda dig av färska råvaror eller, om du vill ta det gröna tänket ännu längre, göra din wok på kylskåpsrens.
Väck matglädjen – med nyttiga recept och vassa redskap!
PrylTIPS
Grönsakskniv
Gröna recept kräver en bra grönsakshacka. Ett gott råd är att välja en kniv som har ett slitstarkt stål som håller sig vasst länge. Varför inte en San Kyoto från Tamahagane?
Se produkttips
Wok
Woka med vett! Scanpans serie TechnIQ kombinerar en grund av återvunnet aluminium med marknadens tuffaste beläggning. 2021 blev serien bäst i test i Testfaktas stekpannetest.
Se produkttips
Mortel
Låt doften av nymalda kryddor höja stämningen i köket. Om du vill att woken ska få lite extra sting kan du mortla vitlök och torkad chili, förslagsvis i en gjutjärnsmortel från Zassenhaus, och röra ner i pannan.
Se produkttips
Skärbräda
Utöver mortlar och kryddkvarnar har Zassenhaus en mängd olika skärbrädor i sitt sortiment. En skärbräda i trä är mycket skonsam mot din kniv. Det är dessutom fin detalj på köksbänken.
Se produkttips
Mandolin
När du ska skära grönsaker i skivor eller strimlor är en mandolin från Benriner din bästa vän. Mandolinen är otroligt effektiv att arbeta med och har samma sylvassa skärpa som en japansk kockkniv.
Se produkttips
Rieslingglas
Varför inte matcha maten med ett välvalt vin? Till grönsaksrätter med tydlig hetta passar det bra med ett friskt vitt vin, till exempel Riesling. Avnjut vinet i Riedels druvspecifika glas för bästa smakupplevelse.
Se produkttips