Presenteras av:
Vassa knivar är A och O i köket. Men vilka modeller passar bäst till grovjobbet? Vi har listat fyra extra tuffa köksknivar från Global.
Att en vass kniv är kockens bästa vän har du nog koll på vid det här laget. Men det är också viktigt att välja rätt kniv i rätt sammanhang. Tuffa råvaror – såsom kött, fågel och rotfrukter – kräver köksknivar av samma kaliber.
Svårt att hitta rätt modell? Du kommer långt bara genom att snegla på artikelnumret. Globals alla ”tungviktare” börjar antingen på ”GF” eller ”GSF”, där F:et i artikelnumret står för ”Forged”. Det betyder att kniven är smidd i ett stycke stål. "GF" är smidd från knivspets till en bit in på handtaget, vilket gör den extra tålig. ”GSF” är helt smidda i ett stycke stål från spets till handtagets slut.
Här nedan går vi igenom fyra favoriter du inte får missa.
Slaktkniv
Globals slaktkniv GF-27 är det självklara valet när du ska dela upp större styckdetaljer. Den uppåtvinklade bladspetsen gör det enkelt att skära runt kotor och leder.
SE PRODUKTTIPS
Urbeningskniv
Urbeningskniven GF-31 är smidig och styv på samma gång. Det gör den perfekt till att stycka fläsksida och bena ur lammstek, eller andra tillfällen då du arbetar med bladet mot benet.
SE PRODUKTTIPS
Kockkniv
En nykomling bland Globals helsmidda modeller är kockkniven GF-98. Kniven har dubbelt så tjockt blad som den klassiska kockkniven G-2, vilket gör den rustad för all typ av rustik matlagning.
SE PRODUKTTIPS
Skalkniv
Även bland de små knivarna finns flera tuffingar, till exempel skalkniven GSF-33. Välj kniven när du ska skala, rensa eller tourniera hårda frukter och grönsaker.
SE PRODUKTTIPS