Sebastian Gibrand, en av Sveriges bästa kockar, visar i sin knivguide hur du använder olika modeller på rätt sätt och går igenom vilka råvaror de passar för.
En sågtandad brödkniv är ett måste för alla typer av bröd. Strukturen hos bröd, med sin hårda skorpa och mjuka inre, gör att det lätt mosas av andra typer av knivar än sågtandade. Tänderna på eggen gör att kniven enkelt kan greppa skorpan och ta sig igenom brödet utan att förstöra texturen.
Brödknivar har generellt ett långt blad och kan skära raka snitt i både små och stora bröd. Den sågtandade eggen håller även skärpan längre än vad en kniv med ragg egg skulle göra om den användes för att skära bröd ofta, vilket gör att eggen inte behöver lika mycket underhåll. Tandade knivar passar även bra till råvaror med mycket syra, eftersom syra är något som sliter mycket på en rak egg.
Brödknivar
En brödkniv bör alltid ingå i en bra knivuppsättning. Hos Global finns varianter som varierar från 16 till 30 cm i storlek i serierna Classic, Sai och Ni.
För den som lagar mycket vegetariskt är grönsakshackan en riktig stjärna i knivstället. Här visar Sebastian Gibrand hur du får ut det mesta av din kniv.
Det verkar som du använder en gammal webbläsare, vänligen uppdatera till en nyare version för att få optimal upplevelse av vår webbsajt. Vi rekommenderar webbläsaren Google Chrome.
Ladda ner Google Chrome
Cookies på sidan
Denna webbplats använder cookies (kakor) för statistik, anpassat innehåll och annonser.
Du kan alltid ta bort sparade kakor genom de avancerade inställningarna i din webbläsare.