Presenteras av:
Klassiker med twist! Drinkexperten David Kringlund gör en härlig tolkning av gindrinken Gimlet med toner av rabarber.
En typisk Gimlet består av lika delar gin och sötad limejuice. Det sägs att drinken uppfanns av den brittiska flottan, då besättningen drack denna blandning till havs för att motverka skörbjugg. I Davids recept finns även rabarbersirap med i bilden, något som ger drinken både mer färg och smak.
En ny sommarfavorit!
INGREDIENSER
(1 drink)
5 cl gin
3 cl limejuice
2 cl rabarbersirap
torkat limeskal, till garnering
Rabarbersirap
500 g rabarber
3 dl strösocker
1 dl vatten
Gör så här
Rabarbersirap
Skölj av rabarbern. Skär i mindre bitar och lägg i en kastrull. Addera socker och vatten. Koka upp. Sänk värmen och låt sjuda i ca 15 minuter (eller tills rabarbern blivit mjuk). Ta av från plattan och låt svalna. Sila av och häll på flaska.
Alternativt: Fyll en burk med skivad rabarber och häll över sockerlag, så att den täcker rabarbern. Sila av när smaken är intensiv av rabarber.
Rabarbergimlet
Mät upp gin, limejuice och rabarbersirap i en shaker. Addera is och skaka drinken kall. Sila i ett fryst Nick & Nora-glas. Garnera med torkad lime.