Presenteras av:
Imponera på vännerna med David Kringlunds Clover Club! En syrlig cocktail med intensiv smak av hallon och en läcker, ljusrosa färg.
Gillar du sourdrinkar? Då är Clover Club något för dig! Det är en variant på klassikern Gin Sour, där sockerlagen är utbytt mot hallonsirap. Här nedan delar drinkexperten David Kringlund med sig av sitt bästa recept.
Sour power!
INGREDIENSER
(1 drink)
7,5 cl gin
4,5 cl citronjuice
3 cl hallonsirap
1 st äggvita
Hallonsirap
5 dl färska hallon
3 dl socker (lite mer om hallonen är syrliga)
1 dl vatten
Gör så här
Hallonsirap
Koka upp hallon, socker och vatten i en kastrull. Sänk värmen och låt sjuda i ca 10 minuter. Se till att du rör om mellan varven. Ta av från plattan och låt svalna. Sila av och häll upp på flaska.
Psst! Har du vanlig sockerlag hemma? Då kan du istället mixa ihop lagen med de färska hallonen till en puré, sila och därefter använda i drinken.
Clover Club
Häll gin i en shaker. Addera citronjuice, hallonsirap och äggvita. Torrskaka (skaka utan is), för att bygga upp ett vitt och fluffigt skum. Tillsätt sedan is och skaka igen. Dubbelsila drinken i ett kylt sourglas. Garnera med ett hallon.