Presenteras av:
Den fluffiga, sydkoreanska "dalgona"-latten finns numera i kaffebarer över hela världen. Vi har gjort en vacker, grön variant med matcha-te i stället för snabbkaffe.
En klassisk, koreansk "dalgona coffee" är ett glas kall mjölk toppat med kaffeskum. Skummet gör du genom att vispa snabbkaffe, socker och varmt vatten mjukt med en elvisp. När du byter ut kaffet mot matcha-te blir den kemiska processen lite annorlunda, så därför har tillsatt äggvita i vårt recept för att få skummet fluffigare. Om du vill ha din dalgona matcha riktigt kall kan du även lägga i några isbitar i mjölken innan du serverar.
INGREDIENSER
1 äggvita
1 tsk matchapulver
2 msk strösocker
Mjölk
Gör så här
Lägg äggvitan i en stor skål. Sila i matchapulvret, så att det inte blir några klumpar. Tillsätt hälften av sockret.
Vispa med elvisp tills konsistensen börjar bli luftig. Tillsätt då resten av sockret. Fortsätt vispa tills du fått ett riktigt fluffigt skum. Häll upp mjölk i ett snyggt glas och skeda över skummet. Rör om innan du dricker.