Ta grillningen till nästa nivå! Att experimentera med nya smaker och tekniker är ett bra sätt att utmana sig i sin matlagning. Här visar proffskocken Edin Dzemat hur du gör en klassisk kötträtt från Balkan.
Våga bryta gamla vanor och lägg något nytt på grillen. Nästan allting går att grilla. Det är egentligen bara din egen kreativitet, och utrustning, som sätter gränserna. Med hjälp av Globals grillredskap och recept från världens alla hörn vill vi inspirera till stordåd vid grillen. Vår grillskola är en Global grillskola – i ordets alla bemärkelser.
Ingredienser
Edins entrecôte (2 portioner)
400 g svensk entrecôte
2 tsk Vegeta natur allkrydda
Somunbröd
Grönsallad
Kajmak Hemgjord ajvar
Gör så här
Skiva entrecôten i 2 cm tjocka skivor. Krydda skivorna med Vegeta natur på båda sidor.
Lägg köttet på grillen. Grilla tills innertemperaturen uppnår 50 grader, ca 2–3 min per sida. Ta av köttet från grillen och låt det vila på skärbrädan i minst 5 minuter.
Servera den grillade entrecôten tillsammans med somunbröd, kajmak, grönsallad och hemgjord ajvar.
Snabb, hemgjord ajvar
Ajvar finns att köpa färdig på burk, men det blir självklart godast om du lagar den själv. Testa gärna Edins snabba variant som endast innehåller tre ingredienser: paprika, aubergine och salt. En klar favorit till grillmiddagen!
I Globals knivskola lär Jimmi Eriksson, Årets Kock 2016, dig att putsa filén ren från fett och hinnor samt vad du bör tänka på när du portionerar köttet.
Det verkar som du använder en gammal webbläsare, vänligen uppdatera till en nyare version för att få optimal upplevelse av vår webbsajt. Vi rekommenderar webbläsaren Google Chrome.
Ladda ner Google Chrome
Cookies på sidan
Denna webbplats använder cookies (kakor) för statistik, anpassat innehåll och annonser.
Du kan alltid ta bort sparade kakor genom de avancerade inställningarna i din webbläsare.