Presenteras av:
Från klassisk saft till sorbet med Prosecco. Här hittar du tre underbara recept med favoritingrediensen just nu – fläder!
Att ta vara på vad säsongen har att erbjuda känns alltid som roligast när det kommer till fläder. Med sin karaktäristiska doft och smak är deras blommor som slår ut i början av sommaren en klassisk smaksättare. Här har vi samlat tre recept, från klassiska till lite mer nytänkande, på hur du kan använda fläder i saft, glass och drinkar.
FLÄDERRECEPT
Saft gjord på fläder är både enkelt och gott att göra själv. Se till att du kan skilja den riktiga flädern från snarlika blommor som inte kan ätas bara. Riktig fläder känns igen på den distinkta doften och de vita blommorna, vars klasar kan ställas upp och ner. Då får du perfekt saft varje gång!
FLÄDERSAFT
Använd din hemgjorda flädersaft som bas i drinkar i sommar. Törstsläckaren Tom Collins får en fräsch och blommig känsla med inslaget av blommorna. Servera den som fördrink eller som ett enkelt, vuxnare alternativ till vanlig flädersaft.
Fläder Collins
Sorbet är tacksamt på många sätt. Det är otroligt gott, svalkande och inte minst väldigt enkelt att göra hemma! För att göra det hela extra festligt kan du använda sorbeten i en imponerande drink med jordgubbar och Prosecco.
Flädersorbet