Presenteras av:
Fräsch sommardrink eller lyxig efterrätt? Bjud dina gäster på flädersorbet toppad med Prosecco. En svalkande drink tillika dessert som passar perfekt till varma sommardagar.
Sorbet är glassen som du inte behöver mer än en frys för att lyckas med. Genom att smaksätta den med flädersaft, gärna hemgjord, blir resultatet dessutom extra somrigt. Servera den som den är, eller i drinkglas tillsammans med färska jordgubbar och Prosecco för ett extra lyxigt resultat.
INGREDIENSER
(4 personer)
1 lime
1 citron
3,5 dl koncentrerad flädersaft
1 dl vatten
2 äggvitor
1 msk socker
2 dl jordgubbar
Prosecco
Gör så här
Riv skalet av limen. Press ur saften ur limen och citronen.
Blanda citrussaften med flädersaften, vattnet och skalet. Frys i ungefär en timme så att det hårdnar något.
Vispa under tiden äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt sedan sockret och vispa ytterligare.
Blanda äggvitorna med den kylda glassbasen och ställ tillbaka i frysen. Ta ut den och riv med en gaffel då och då tills glassen får rätt konsistens.
Lägg en skopa sorbet i botten på ett coupeglas. Toppa med delade färska jordgubbar och avsluta med Prosecco innan servering. Garnera gärna med färska fläderblommor!