Gör så här
Dela silverlöken i mitten och lägg den på en ugnsplåt tillsammans med 8 st morötter. Ringla över lite rapsolja och salta. Tillsätt eventuellt lite honung. Rosta i ugnen på 160 grader, ca 30 min.
Hyvla den sista moroten med en mandolin från Benriner. Lägg i kallt vatten och ställ in i kylen. Innan servering, dressa upp moroten med lite kallpressad rapsolja och champagnevinäger.
Hetta upp rapsolja till 60 grader. Mixa oljan med körvel och spenat i en blender. Den ska bli helt knallgrön. Sila därefter oljan genom ett kaffefilter eller en sil. Ställ åt sidan.
Blanchera eller koka spenat i saltat vatten, ca 1 min. Ta upp spenaten och lägg den direkt i kallt vatten. Lyft upp och krama ur vätskan. Mixa den sedan i en blender. Smaksätt med salt. Innan servering, hetta upp spenaten igen genom att köra den snabbt i mikrovågsugn.
Häll vinet i en kastrull och koka ner tills hälften finns kvar. Slå på buljong och låt puttra, ca 3 min. Tillsätt grädde, salt och eventuellt lite socker. Koka på medelvärme, i ca 10 min. Innan servering, tillsätt örtoljan och vänd om som hastigast.
Olja in och salta rödingen. Lägg den sedan med skinnsidan ner i en het non-stick-panna. Stek i ca 3 min. Vänd och stek ytterligare 30 sek. Lyft av och lägg upp allt på tallriken.