Ny knivserie från Tamahagane

Vill du vässa dina kunskaper i köket? Tamahaganes nya knivserie Shokunin gör matlagningen till ett riktigt hantverk.
Shokunin är en serie som kombinerar europeisk knivdesign med traditionellt japanskt hantverkskunnande. Detta avspeglar sig också i namnet som betyder ”den bästa hantverkaren” på japanska.
Knivbladet är tillverkat av högkvalitativt stål och handtaget av exklusiv, svart pakkawood. Pakkawood består av fanér och specialplast som sammanfogas under högt tryck. Materialet har antibakteriella egenskaper samtidigt som det behåller strukturen från träet, något som ger knivhandtaget en svårslagen känsla. Jämfört med Tamahaganes andra knivserier har handtaget en kantigare och mer europeisk form.
KNIVAR SOM INGÅR I SERIEN

URBENINGSkniv, 15 cm
En urbeningskniv med ett styvt och relativt smalt blad. Modellen är perfekt när du exempelvis styckar en fläsksida eller benar ur en lammstek. Då är det viktigt att ha en tålig kniv, eftersom du hela tiden arbetar med bladet mot benen.

BRÖDKNIV "SOFTSLICER", 26 CM
Brödkniven kännetecknas av ett långt knivblad med tandad egg. Den här modellen, en så kallad ”softslicer”, skiljer sig lite i formen. Bladet är lägre än normalt och är dessutom flexibelt. Det gör att kniven är mycket följsam, vilket underlättar när du exempelvis skär mjukt bröd i tunna skivor.

OLIVSLIPAD SANTOKUKNIV, 17,5 CM
Santoku är en japansk knivmodell som har många likheter med en klassisk kockkniv. Skillnaden är att knivbladet är något kortare och har en rundad spets. Översatt till svenska betyder santoku ”tre uppgifter”. Kniven är nämligen bäst lämpad för tre uppgifter: att skära, tärna och hacka. Den här modellen är olivslipad, vilket betyder att den har små fördjupningar i knivbladet. Det gör att råvaran inte lika lätt fastnar i kniven när du skär.
Omnämnda produkter
Liknande läsning

Höstens nyheter
Glas med drinkspecifika kupor, japanskt hantverk på en ny nivå och en serie som revolutionerar marknaden för stek- och kokkärl. Låt oss presentera höstens nyheter!
Läs mer
Scanpan Techniq – revolutionen är här
TechnIQ är resultatet av ett unikt samarbete med professionella kockar. Med den här serien sätter Scanpan en ny standard för non-stick-pannor.
Läs mer
Japanska bakverk
Hon drömmer om att japanska bakverk ska få en naturlig plats på svenska fikabord. Vi har träffat den japanska konditorn Ai Ventura.
Läs mer- Senaste inläggen
- Produkttips
- Recept
- Matprofiler
- Inspiration
- Nyheter
- Knivskola
- Stekskola
- Såsskola
- Vinglasskola
- Sushiskola
- Kocktävlingar
- Mässor och event
- Skötselråd
- Knivguide
- Drinktips
- Japansk knivguide