Äntligen april! Våren är på ingång och vi längtar efter primörer, påskägg och en paus från vardagen. Här tipsar vi om vad du kan göra för att maximera påskfirandet.
Påsken är en högtid som är starkt förknippad med mat. Ägghalvor, sill, lax och lammstek tar plats på buffébordet tillsammans med färgklickar i form av vårens första grönsaker. Men att laga middag till många kan ibland kännas mer stressande än lustfyllt. Gör det enkelt för dig i år och anordna ett knytkalas, så att alla kan bidra med något gott till menyn. Eller varför inte bjuda hem vännerna och laga mat tillsammans? Om du har ett rymligt och välutrustat kök är det bara trevligt om fler kockar kan hjälpa till.
Fram med formar, knivar och kastruller – och väck matlusten!
PrylTIPS
Bufféer innebär mycket hackande. Se därför till att ha bra köksknivar till hands, så att du enkelt kan hantera stora och små råvaror. 2-delssetet från Tamahagane San är ett vasst knivset som kombinerar en rejäl kockkniv med en liten, smidig skalkniv.
Läs mer
Ett annat användbart redskap är ugnsformen från Scanpan Fusion 5. Den passar utmärkt till flera av påskens favoriter: lammsteken, laxsidan, de ugnsrostade grönsakerna och Janssons frestelsen.
Läs mer
När du ska skära grönsaker och rotfrukter i tunna skivor eller strimlor är en mandolin din bästa vän. Benriners mandoliner är otroligt effektiva att arbeta med och har samma sylvassa skärpa som japanska kockknivar.
Läs mer
Om du inte vill testa ett nytt recept i påsk – testa en ny kryddblandning! Zassenhaus kryddkvarnar går lika bra att fylla med salt och svartpeppar som med egna blandningar. Vad sägs om att hotta upp laxen med en kryddmix gjord på fem olika sorters peppar?
Läs mer
Mycket påskmat går att laga i ugnen, men äggen kräver sin kastrull. Ju fler gäster desto större modell. Grytsetet från Scanpan Fusion 5 innehåller tre grytor i olika storlekar. Välj mellan 2 liter, 3,7 liter och 5,2 liter.
Läs mer
Sist men inte minst – duka med bra serveringsbestick! Global har flera smarta serveringstänger som är perfekta till buffémat. Du kan använda dem till allt ifrån sallad, potatis och köttbitar till pasta och bakverk.
Läs mer