Carbon Steel
Carbon Steel är en serie i slitstarkt kolstål som passar för all typ av matlagning. Kolstål är ett material som har använts till stek- och kokkärl i tusentals år. Precis som gjutjärn består det av en blandning av kol och järn, med skillnaden att det är mer lättviktigt. Kolstålspannor är tuffa, tåliga och samtidigt lätta att manövrera. Materialet ger snabb och jämn värmespridning. Av den anledningen passar pannorna extra bra till matlagning som kräver höga temperaturer, såsom grillning och stekning. Handtaget i rostfritt stål säkrar ett svalt och stabilt grepp.
Serien Carbon Steel fungerar på alla värmekällor, inklusive spishäll, induktion, ugn och öppen eld. Kärlen kommer inoljade och är redo att användas direkt från förpackningen. De har ingen beläggning, men utvecklar med tiden en fin patina och ett naturligt skydd som kan liknas vid en non-stick-yta. Pannorna blir generellt sett bättre ju mer du använder dem. Var noga med skötseln, och bränn in dem med neutral olja med jämna mellanrum, så kan de leva vidare i generationer. Kolstålspannor älskas idag av både professionella kockar och medvetna hemmakockar.