Juni är här och grillen går på högvarv. Vi tipsar om recept och redskap för en lyckad sommarmiddag!
I Sverige älskar vi våra grillkvällar. Det är tillfällen då vi njuter av långa middagar i goda vänners lag och med något kallt i glaset. Det är ingen vits att krångla till det – så här års ska det vara enkelt. Rusta uteköket med bra redskap, lägg något gott på gallret och släng ihop en sommarsallad medan du väntar på att grillen ska göra jobbet.
Klara, färdiga, grilla!
PRYLTIPS
Trancherkniv
Vårt bästa grilltips? Investera i bra köksknivar! Oavsett vad du väljer att slänga på grillen, förtjänar det att skäras upp med precision och skärpa. Yaxells trancherknivar passar perfekt för kött och kyckling.
Se produkttips
Kockpincett
När du ska flytta runt råvaror på gallret är Globals kockpincett din bästa vän. Den är inte bara smidig och stark. Den är dessutom tillverkad i ett högkvalitativt stål som tål höga temperaturer.
Se produkttips
Skärbräda
Ett annat redskap som är bra att ha till hands när du grillar är en stabil skärbräda, till exempel Zassenhaus trancherbräda. Du kan använda den vid såväl förberedelser som tranchering och servering – allt i ett!
SE PRODUKTTIPS
Kryddkvarn
Sätt smak på middagen med en Zassenhauskvarn. Lite nymalen svartpeppar förgyller de flesta rätter – inte minst grillat. Kvarnen finns i flera fina serier och träslag. Vad sägs om en Hannover i ek?
Se produkttips
Ölglas
En svalkande öl är alltid rätt till grillmiddagen. Välj själv om du dricka med eller utan alkohol, men tumma inte på kvaliteten på glasen. I Riedels sortiment finns flera glas som är särskilt framtagna just för öl.
Se produkttips
Beer stopper
Nöjd med en galopp? Då kan du spara resterande öl till ett senare tillfälle med Pulltex beer stoppers. Dessa smidiga korkar finns i flera färgglada modeller och sluter tätt även när flaskan ligger i kylen.
Se produkttips
Recepttips!
Sommarens sallad till ALLT grillat har du här. Du kan enkelt anpassa receptet efter egen smak och efter vad du har hemma. Servera med jalapeñodressing för extra hetta, byt ut frukterna mot dina favoriter och toppa med rostade nötter för extra ”crunch”. Bakom receptet står kocken Louise Johansson.
Till receptet